latinica  ћирилица
22/07/2015 |  09:41 | Autor: B92

Ivana Maksimović: Ovo je san koji sam dugo sanjala

Srpska streljačica Ivana Maksimović oduševljena je nakon osvajanja titule prvaka Evrope.

Maksimovićeva je u utorak u Mariboru osvojila prvu zlatnu medalju u karijeri, trijumfovavši u disciplini MK puška trostav.

"Ovo je bio san koji sam dugo sanjala jer sam osvajala dosta srebrnih medalja, zovu me u šali "silver lejdi" zbog brojnih srebrnih medalja, a sada - prva najsjajnija medalja. Finale je bilo jako uzbudljivo, meni teško jer je bilo jako sparno", rekla je Maksimovićeva.

On je ove godine osvojila univerzitetsku pojedinačnu bronzu i ekipno srebro, kao i srebro na Svjetskom kupu u Čangvonu kada je obezbijedila i vizu za Rio.

"Raspucavanje, ili "šut-of" je bio stresan, ali kada sam vidjela da sam dobila novu šansu, bila sam srećna, pošto mi je prethodni hitac bio loš. Puls mi je bio 300, osjećala sam veliki pritisak, ali šansu koja mi se ukazala iskoristila sam da ne budem četvrta kao u Bakuu na Evropskim igrama. Mnogo mi je značila i podrška sa tribina, ponijela me je i pomogla da izdržim do kraja i pružim maksimum", istakla je Maksimovićeva.

Srpska olimpijka je u finalu pogodila 451,6 krugova i iza sebe ostavila Italijanku Petri Cublasing i Njemicu Barbaru Englader, a prethodno je morala da raspucava sa Britankom Mekintoš za ulazak u borbu za medalje.

"Uvijek očekujete mnogo, ali često nešto malo nedostaje a ovog puta sam na kraju, baš kad treba, "nagazila" i stigla ih. Dala sam i posljednje atome snage jer su rivalke vrhunske takmičarke i uvijek je teško boriti se protiv njih. Ovo mi je jedno od posljednjih takmičenja u sezoni i htjela sam da je zaokružim na pravi način. Drago mi je što sam uspjela", rekla je Ivana Maksimović.