latinica  ћирилица
22/07/2015 |  11:36 | Autor: RTRS

Pronađen Elvedin Alić, za njegovom sestrom se još traga

Nakon petodnevne potrage, dvadesetdvogodišnji mladić iz Brčkog, Elvedin Alić, pronađen je danas u blizini Srebrenika. Za njegovom petogodišnjom sestrom Samirom, još uvijek se traga.
Elvedin Alić - Foto: SRNA
Elvedin AlićFoto: SRNA

Elvedin, koji je inače i lice sa posebnim potrebama, pronađen je u lošem stanju, veoma iscrpljen, sa određenim stepenom dehidracije do koje je došlo usljed velikih vrućina, ali nije životno ugrožen. Ukazana mu je medicinska pomoć.

Šef policije Brčko distrikta Goran Pisić izjavio je novinarima u Banjaluci da je mladić pronađen na nepristupačnom terenu, udaljenom od osam do 10 kilometara od mjesta u kojem živi.

On je naveo da se policija Brčko distrikta u potrazi, zbog ograničenih kapaciteta, obratila za pomoć MUP-u Srpske, ali i drugim agencijama i ustanovama.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da je policija Srpske obezbijedila helikopter za potragu, te angažovala određen broj pripadnika specijalne policije.

Peti dan od nestanka u potragu su uključene i Federalna uprava Civilne zaštite, Hrvatska gorska služba spasavanja, kao i pripadnici Gorske službe spasavanja iz Mostara.