latinica  ћирилица
22/07/2015 |  19:03 | Autor: B92

Paunović odbio novi ugovor Fudbalskog saveza Srbije

Selektor mlade reprezentacije Srbije Veljko Paunović odbio je ponudu Fudbalskog saveza Srbije da potpiše novi ugovor, prenose "Večernje novosti".
Veljko Paunović - Foto: TANЈUG
Veljko PaunovićFoto: TANЈUG

Paunović je vodio "Orliće" do titule svjetskog šampiona prije mjesec dana na Novom Zelandu, ali je odlučio da se ubuduće posveti klupskoj trenerskoj karijeri.

Pred mladom reprezentacijom Srbije su kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2017. godine u Poljskoj, ali će rukovodstvo vladajućeg tijela srpskog fudbala morati da nađe novog selektora.

"Imali smo veliku želju da Veljko nastavi rad u Fudbalskom savezu Srbije, ali poslije svega ostvarenog u potpunosti ga razumijemo", rekao je Savo Milošević za "Večernje novosti", "Mislim da je njegova odluka potpuno prirodna, jer želi svakodnevan rad u klupskom fudbalu".

Milošević će biti taj koji će morati da nađe novog selektora pred kvalifikacije u kojima će naša reprezentacija igrati sa Italijom, Slovenijom, Republikom Irskom, Litvanijom i Andorom.

"Do kraja mjeseca biće poznato ime selektora koji će da predvodi selekciju do 21 godine. Sada samo želim još jednom, ispred Saveza, da se zahvalim Veljku na, vjerujem, obostrano dobroj saradnji i naravno, svemu što je učinio za naš reprezentativni fudbal", istakao je Milošević.