latinica  ћирилица
23/07/2015 |  07:43 | Autor: RTRS

LE: Željezničar, Vojvodina i Čukarički brane pobjede za treće kolo

Fudbaleri Željezničara danas su od 18 časova domaćini mađarskom Ferencvarošu u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Klub sa "Grbavice" slavio je u prvom susretu sa 1:0.

Iako Željeuničar ima prednost iz prvog meča, trener Milomir Odović je oprezan pred večerašnji revanš.

"Stvari su prilično jasne i ne treba puno pričati iako je to sastavni dio mog posla. Mi smo jednom odličnom utakmicom u Budimpešti slavili protiv jednog izuzetnik protivnika koji će i u revanšu imati šanse i biti jako opasan. Oni su iskusna ekipa koja ima visoke ambicije i u ovoj utakmici. Na nama je da sada kada smo stvorili opipljive šanse da prođemo dalje, budemo pametni. Nadam se da su igrači svjesni da moraju proliti još dosta znoja", rekao je Odović.

Svoje revanš utakmice drugog kola kvalifikacija od 18 časova igraće i predstavnici Srbije.

Vojvodina, nakon trijumfa 3:0 u prvom meču odigranom u Novom Sadu, gostuje kod letonskog Spartaksa.

Trener kluba sa "Karađorđa" Zlatomir Zagorčić postaviće taktiku da njegova ekipa što prije postigne gol koji bi riješio pitanje pobjednika.

"Temperaturna razlika je očigledno velika, ali ne vjerujem da će to uticati na igru. Taktiku ćemo postaviti tako da što prije postignemo pogodak i trijumfujemo i u večerašnjoj utakmici."

Čukarički je sa minimalnih 1:0 otputovao na revanš kod azerbejdžanske Gabale.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević izjavio je da njegovi igrači ne smiju misliti na prednost iz prvog susreta, nego igrati kao da ishod meča zavisi od njih samih.

"Gabala će se sa Karabagom boriti za titulu šampiona u Azerbejdžanu. Mi imamo povoljan rezultat, ali nećemo misliti na njega jer ne želimo da to utiče na nas. Ponašaćemo se kao da od tog meča sve zavisi. Mislim da oni mogu da budu samo agresivniji, ali da neće mijenjati stil igre", istakao je Milojević.