latinica  ћирилица
23/07/2015 |  08:42 | Autor: TANЈUG

Parastos srpskim žeteocima u Starom Gracku

Povodom 16 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u selu Staro Gracko danas će biti služen parastos kome će prisustvovati direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić.

Sa Đurićem pomenu žrtvama prisustvovaće i predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju Milovan Drecun, načelnik kosovskog okruga Srđan Petković i srpski predstavnici u privremenim institucijama samouprave u Prištini - zamenik premijera Branimir Stojanović, ministar za zajednice i povratak Dalibor Јevtić, poslanici Liste "Srpska" i predsjednik opštine Gračanica Vladeta Kostić.
 Parastos kod spomen ploče u centru Starog Grackog služiće episkop raško-prizrenski i kosovsko-metohijski Teodosije.
 Srpski žeteoci ubijeni su iz zasede na njivi 23. jula 1999. godine.
 Ministar za zajednice i povratak Dalibor Јevtić podsjetio je juče na sednici kosovske vlade da se danas navršava 16 godina od ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Gracku i zatražio da se odgovorni konačno izvedu pred lice pravde.
 "Pre 16 godina ubijeno je i masakrirano 14 žetelaca. Do dana današnjeg za taj zločin niko nije odgovarao. U ime porodica žrtava, u ime pravde i istine tražim, zahtevam da se odgovorni izvedu pred lice pravde", rekao je Јevtić na sjednici kosovske vlade.