latinica  ћирилица
23/07/2015 |  10:43 | Autor: TANЈUG

Više od 1.300 novih migranata u Mađarskoj

Na teritoriji Mađarske u srijedu je registrovano 1.362 novih migranata, pokazuju danas objavljeni podaci mađarske policije.
Migranti (ilustracija) - Foto: TANЈUG
Migranti (ilustracija)Foto: TANЈUG

Ilegalna migrantkinja iz Sirije porodila se u Segedinu, neposredno nakon prelaska granice sa Srbijom, a na svijet je donijela zdravog dječaka, saopštila je danas mađarska policija. U saopštenju je navedneo da je ta žena bila dio grupe od 57 migranata koje je policija uhvatila nakon ilegalnog prelaska granice, sinoć oko 21 čas na periferiji pograničnog naselja Reske. Tom prilikom, nakon pregleda, migrantkinja je kolima hitne pomoći prebačena u bolnicu u Segedinu, gdje je na svijet donijela zdravog dječaka teškog 3.970 grama. Ovo nije prvi slučaj porođaja migrantkinja u Mađarskoj, neposredno nakon prelaska granice.

- Na teritoriji Pogranične Županije Čongrad, juče je uhvaćeno 1.055 ilegalnih migranata, među kojima 168 djece, u ukupno 46 grupa.

Najveća grupa uhvaćena je u jutarnjim časovima na teritoriji Ašothaloma, a u njoj su se nalazila 93 državljanina Avganistana, Pakistana, Sirije i Bangladeša koji su ilegalno prešli "zelenu" granicu sa Srbijom.

Što se Županije Bač-Kiškun tiče, juče je na njihovoj teritoriji uhvaćeno 180 migranata, najviše iz Avganistana, Pakistana i Sirije, kao i jedan krijumčar.

Svi oni predati su u nadležnost imigracionih organa.