latinica  ћирилица
23/07/2015 |  10:49 | Autor: SRNA

B.Luka: Sufinansiranje 39 projekata 11 boračkih udruženja

Programom dođele sredstava Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu grada Banjaluka, u 2015. godini predviđeno je sufinansiranje ukupno 39 projekata/programa 11 udruženja proisteklih iz odbramebno-oslobodilačkih ratova.
Gradska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Gradska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Godišnjim programom predviđeno je i sufinansiranje obilježavanja značajnih događaja i datuma iz odbrambeno-otadžbinskog rata i antifašističke borbe, te finansiranje obaveza iz ugovora koje zaključi gradonačelnik radi realizacije projekata/programa značajnih za korisnike boračko-invalidske zaštite u Banjaluci.

U budžetu grada Banjaluka, za ove namjene ukupno je planirano 260.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Milenko Vučeta rekao je Srni da je zaključno sa 20. julom, sa granta Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu realizovano 143.897 KM.

U skladu sa pogramom dodijeljena su sredstva za sedam udruženja, za realizaciju 18 projekata/programa u iznosu od 118.951 KM, a sufinansiranje ostalih projekata/programa biće realizovano do kraja kalendarske godine, u skladu sa usvojenim godišnjim programom i raspoloživim sredstvima.

Vučeta je naglasio da se sufinansiranjem projekata iz oblasti boračko-invalidske zaštite, podržava socijalizacija i vraćanje u normalne životne tokove ove populacije.

On je istakao da se na ovaj način želi pokazati borcima i ratnim vojnim invalidima da nisu sami i da će društvena zajednica uvijek biti uz njih da im pomogne.