latinica  ћирилица
23/07/2015 |  13:41 | Autor: RTRS

Red Bul dajak trka 26. jula u Banjaluci

Sedam dana nakon tradicionalne trke u sklopu "Ljeta na Vrbasu" održaće se, ove godine po drugi put, trka dajak čamaca.

Red Bul dajak održaće se u nedjelju 26. jula na rijeci Vrbas, kod Zelenog mosta u Banjaluci, sa početkom u 15 časova, prenosi.

Takmičenje će se odvijati po principu "4-cross", tj. četiri takmičara startuju istovremeno i trkaju se na kratkoj dionici, kod Zelenog mosta. Trka se vozi uzvodno i nizvodno, a na stazi su postavljene bove oko kojih se učesnici moraju okrenuti. Cilj je odvesti stazu bez grešaka i stići prvi na cilj.

Namjerni fizički kontakt za vrijeme vožnje znači diskvalifikaciju. Pobjednici iz svake vožnje prolaze u naredni krug i tako sve do finala u kojem će se saznati ko je najbrži i najvještiji dajakaš. Svi oni koji žele učestvovati u trci, a nemaju svoj dajak, moći će koristiti čamac koji će biti obezbijeđen na dan takmičenja.

Takmičenje će se održati u organizaciji Dajak kluba, Turističke organizacije Grada Banja Luka, Auto Šop Magazina i poznatog svjetskog brenda Red Bula što će sigurno doprinijeti promociji i afirmaciji ove autentične banjalučke vještine u svijetu, prenosi portal mojkontakt.com.