latinica  ћирилица
23/07/2015 |  15:20 | Autor: RTRS

U nedjelju "Ljeto na Sani" (VIDEO)

U nedjelju, 26. jula, u Prijedoru će biti održana manifestacija "Ljeto na Sani".
Sana - Foto: RTRS
SanaFoto: RTRS

Duž rijeke Sane, na njenim obalama,, mnoštvo je kupača koji dolaze od ranih jutarnjih časova i ostaju sve do kasne večeri. „Ljeto na Sani“ manifestacija je koja će samo još jednaput potvrditi da se život grada Prijedora, tokom ljetnih mjeseci, premješta na obale rijeke. 

Obale Sane, u vrelim ljetnim danima, prepune su kupača. Na gradskim plažama jedva da se nađe mjesto, a kupači su svih generacija, od namlađih do najstarijih.

Sana je inspiracija umjetnicima i radost u toplim ljetnim danima, a „Ljeto na Sani“ samo će potvrditi značaj koji ova rijeka ima u životima svih Prijedorčana.

- Pet minuta treba do Sane. Čista je, prelijepa je. Јa sam odrastao na Sani. Ali to je sad neka moda, pored Sane ići u kadu. To je nevjerovatno, rekao je Tiho Ilijašević, umjetnik.

Manifestacija „Ljeto na Sani“ na svojevrsan način predstaviće kulturni život Grada Prijedora tokom ovog ljeta.

- Tako da ćemo predstaviti javne institucije kulture, pozorište, galeriju, biblioteku; predstavićemo i naše manifestacije, kao što su književni susreti na Kozari, festival horova, a predstavićemo i kulturno-umjetnička društva, istakao je Zoran Stanić, samostalni stručni saradnik za kulturu i nauku Grada Prijedora.

Manifestacija „Ljeto na Sani“ počinje u nedjelju, u 16 časova, a bogat kulturno-umjetnički program, najbolja je pozivnica za sve koji nedjeljno poslijepodne žele provesti kraj rijeke.

Od 16 do 18 časova, manifestaciju sa obale Sane moći ćete pratiti na našem programu.