latinica  ћирилица
23/07/2015 |  16:40 | Autor: SRNA

Ivanić: Odgovornost za dešavanja u Potočarima na institucijama BiH

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić rekao je danas da je odgovornost za bezbjednost unutar Memorijalnog centra u Potočarima 11. jula prilikom održavanja komemoracije kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić bila na institucijama BiH i to na bazi odluke bivšeg visokog predstavnika u BiH Pedija Ešdauna.
Mladen Ivanić - Foto: TANЈUG
Mladen IvanićFoto: TANЈUG

Ivanić je na konferenciji za novinare poslije sjednice Predsjedništva BiH istakao da se očekuje od Ministarstva bezbjednosti BiH da saopšti svoju ocjenu o događanjima na komemoraciji i napadu na Vučića.

- Predsjedništvo BiH može da djeluje politički, ali ključna adresa su Ministarstvo bezbjednosti i Savjet ministara BiH, konstatovao je Ivanić.

Govoreći o Pelješkom mostu, Ivanić je rekao da je siguran da će BiH imati podršku evropskih institucija u zaštiti njenih interesa prilikom eventualne gradnje tog mosta u Hrvatskoj, jer će Hrvatska, ako to bude uopšte radila, činiti u saradnji sa Evropom.

- Uvjeren sam da EU neće donijeti odluku kojom bi ugrozila interese BiH, rekao je Ivanić.

Prema njegovim riječima, Predsjedništvo BiH nije razgovaralo o gradnji Pelješkog mosta, jer nije imalo materijala, niti je bilo ko predložio stavove o tome.

- Predložiću da na prvoj narednoj sjednici Predsjedništva BiH bude zatražena informacija o gradnji Pelješkog mosta, ako je uopšte ima, osim medijskih tekstova. Tražićemo najnovije informacije od Savjeta ministara BiH, rekao je Ivanić.

Naglašavajući da BiH ne može uticati na to da li će Pelješki most biti građen ili ne, Ivanić je naveo da su stavovi BiH o tome poznati već duži period, a to je da ako bude građan most, BiH mora da ima normalan pristup svom priobalju u međunarodnim vodama, na čemu će insistirati.