latinica  ћирилица
23/07/2015 |  16:42 | Autor: SRNA

Banjaluka: Bez dogovora o izgledu novog grba grada

Odbornici Skupštine grada Banjaluka na današnjoj sjednici nisu usvojili prijedlog odluke o izmjenama Statuta grada, u okviru koje je razmatran i prijedlog izgleda novog grba grada.
Gradska uprava Banja Luka - Foto: RTRS
Gradska uprava Banja LukaFoto: RTRS

Zamjenik gradonačelnika Јasna Brkić rekla je da je pitanje izgleda grba grada izuzetno značajno, što je potvrdio i ishod glasanja, dodajući da je neophodno definisati koji su to simboli prihvatljivi za sve građane, a tek onda za struku i politiku.

"S obzirom na to da izbor grba grada ima više aspekata, tokom današnje rasprave bilo je prijedloga da se sprovede široka javna rasprava da bi bio olakšan izbor pravog grba, u kome će se svi građani prepoznati", rekla je Brkićeva.

Ona je navela da je bilo prijedloga da se imenuje nova komisija u kojoj bi bili i predsjednici klubova odbornika Skupštine grada, ili bar dio skupštinskog radnog tijela.

Sa dnevnog reda današnje sjednice Skupštine grada Banjaluka povučen je prijedlog odluke o iskopavanju komunikacijskih kablova, nakon što je Klub poslanika SNSD-a uložio dva amandmana.

SNSD traži da se izvođač radova izabere putem licitacije, a ne direktnim ugovorima, kao i da cijena licitacije javnih površina na kojima će biti vršeni radovi bude ista za sve gradske zone.

Načelnik Odjeljenja za stambene i komunalne poslove i poslove saobraćaja grada Banjaluka Zoran Novaković rekao je da je prijedlog odluke o iskopavanju komunikacijskih kablova sačinjen nakon niza sastanaka sa predstavnicima "Telekoma" i malih operatera, kao i sa Komisijom za kablovsku regulaciju.