latinica  ћирилица
23/07/2015 |  17:15 | Autor: SRNA

Brkić: Preduzete sve mjere za snabdijevanje građana vodom

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Јasna Brkić izjavila je danas da nadležni organi preduzimaju sve da bi bile dopremljene potrebne količine vode gradskim naseljima koja nemaju uredno snabdijavanje vodom.
 - Foto: FONET
Foto: FONET

Brkićeva je navela da su u tu svrhu angažovane cisterne vodovoda i gradske profesionalne vatrogasne teritorijalne brigade, ali i dobavljači vode.

"Razumijemo problem ovih građana. Trudimo se da iskoristimo sve resurse koje imamo da bi ljudi imali vodu u ovim vrelim danima", rekla je Brkićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je dodala da se ovih dana usaglašava definitivno rješavanje problema vodosnabdijevanja.

"Tokom nedavnog sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Željkom Cvijanović i jednim brojem ministara dogovoreno je da će se ići dalje u rješavanje ovih problema i obezbjeđenje nedostajućih sredstava da započeti projekti budu dovršeni", istakla je Brkićeva.

Predsjednik Mjesne zajednice Česma Miladin Maličević rekao je Srni da u ovom naselju oko 300 domaćinstava nema gradsku vodu iz vodovoda, te da se sa ovim problemom bore tako što skupljaju kišnicu ili dovoze vodu u sopstvene bunare.

"Kada je visoka temperatura i nema kiše, kao što je ovih dana, građanima jedino preostaje da kupuju cisterne sa vodom. Cijena 8.000 litara vode je 170 KM", naveo je Maličević.

On je istakao da od prije nekoliko dana, uz subvenciju grada, posredstvom Civilne zaštite, građani koji ne koriste vodu iz vodovoda plaćaju cisternu vode oko 30 KM, a ostalo je subvencija grada.

U dogovoru sa Gradskom upravom i Civilnom zaštitom, naglasio je Maličević, porodice poginulih boraca, ratni vojni invalidi i socijalno ugroženi oslobođeni su udjela u plaćanju.