latinica  ћирилица
23/07/2015 |  18:17 | Autor: SRNA

UEFA Hrvatskoj oduzela bod zbog "svastike" u Splitu!

Disciplinska komisija Unije evropskih fudbalskih asocijacija danas je oduzela bod fudbalskoj reprezentciji Hrvatske zbog iscrtavanja fašističkog simbola svastike na stadionu Poljud u Splitu.
Kukasti krst na stadionu (foto: portalanalitika.me) -
Kukasti krst na stadionu (foto: portalanalitika.me)

"Hrvatska reprezentacija kažnjena je oduzimanjem boda u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Fudbalski savez Hrvatske sa 100.000 evra. Naredne dvije domaće utakmice u Uefinim takmičenjima reprezentacija će ponovno igrati bez publike", saopšteno je iz ovog fudbalskog saveza.

UEFA je odredila da preostale domaće utakmice u ovim kvalifikacijama Hrvatska ne može igrati na stadionu Poljud, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska, uprokos oduzimanju boda, ostaje na prvom mjestu u svojoj grupi sa 13 bodova, jednim više od druge Italije, a tri od treće Norveške.

Ogroman kukasti krst iscrtan je na travnjaku stadiona Poljud u Splitu, uoči kvalifikacione utakmice za Evropsko prvestvo sa Italijom 12. juna.

Zbog izgreda huligana na utakmici protiv Italije u Milanu u novembru prošle godine, Hrvatska je kažnjena zatvaranjem jedne tribine i sa 80.000 evra, a zbog rasističkog ponašanja navijača na susretu sa Norveškom igranjem pred praznim stadionom i sa 55.000 evra