latinica  ћирилица
24/07/2015 |  11:18 | Autor: SRNA

Korčula- Uhapšena žena zbog izazivanja više požara

Dubrovačka policija noćas je uhapsila dvadesetčetvorogodišnju ženu, osumnjičenu za izazivanje niza požara na Korčuli, uključujući i onaj u kojem je izgorjelo 400 metara kvadratnih trave i niskog rastinja.

Prema policijskom izvještaju, žena je od 21. do 23. jula podmetala požare u mjestu Kneže, na području grada Korčule, prenose mediji u Hrvatskoj.

Ona je osumnjičena da je 21. jula u 9.20 časova, u blizini jednog ugostiteljskog objekta, na dva mjesta uz rub puta zapalila nisko rastinje i suvu travu, te u skladištu ugostiteljskog objekta izazvala požar. Sva tri požara ugašena su, intervencijom mještana i osoblja ugostiteljskog objekta.

Prema saznanjima policije, ona je 22. jula na dijelu neobrađenog zemljišta upaljačem zapalila suvu travu i nisko rastinje. Požar je obuhvatio površinu od 400 metara kvadratnih, a ugašen je intervencijom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Korčula i mještana.

Istoga dana ona je zapalila suvu travu pored dvorišta porodične kuće, a oko tri časa ujutro, na spratu kuće u kojoj je boravila, izazvala je požar koji je zahvatio zavjesu, vrata, klima-uređaj i dio kreveta.

U oba slučaja vlasnik kuće je vrlo brzo ugasio požare.

Zbog sumnje da je počinila krivična djela dovođenje u opasnost života i imovine opasnom radnjom ili sredstvom, ona je noćas, uz prijavu, smještena u policijski pritvor.