latinica  ћирилица
24/07/2015 |  12:59 | Autor: SRNA

Informacija o Potočarima na sljedećoj sjednici Savjeta ministara

Iz Savjeta ministara BiH najavljeno je da će na dnevnom redu sljedeće sjednice biti informacija o bezbjednosnom aspektu organizacije komemoracije u Potočarima 11. jula.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: SRNA
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: SRNA

U saopštenju Savjeta ministara BiH demantovano je da je ova informacija skinuta sa dnevnog reda jučerašnje sjednice, kako su to prenijeli pojedini mediji.

Ova informacija nije uopšte bila na dnevnom redu 16. sjednice, navodi se u saopštenju i dodaje da je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ovu informaciju članovima Savjeta ministara podijelio u toku sjednice.

"S obzirom na obimnost informacije i količinu prezentovanih podataka, članovi Savjeta ministara BiH zatražili su nekoliko dana kako bi se upoznali o informaciji i kako bi meritorno mogli učestvovati u raspravi", ističe se u saopštenju.

Mektić je u srijedu, 22. jula, najavio da mogućnost da do jučerašnje sjednice Savjeta ministara Ministarstvo bezbjednosti sačini informaciju o napadu na premijera Srbije Aleksandra Vučića, 11. jula na komemoraciji u Srebrenici.

Prema Mektićevim riječima, informacija će se više baviti pitanjem da li je dobro izvršena bezbjednosna procjena događaja, jesu li dobro planirane sve mjere i radnje, je li dobro funkcionisala koordinacija između policijskih agencija i jesu li preduzete sve potrebne mjere i radnje da bi bio zaštićen kompletan skup i sva lica u tom prostoru.