latinica  ћирилица
24/07/2015 |  13:39 | Autor: Agencije

Venger ima na raspolaganju preko 200 miliona funti za tranfere

Direktor Arsenala lord Filip Heris rekao je danas da trener "Tobdžija" Arsen Venger ima na raspolaganju više od 200 miliona funti za tranfere.

"Bili smo tijesni sa novcem otkako smo se preselili na novi stadion, ali sada možemo da budemo slobodniji. Možemo da izađemo na tržište i najvjerovatnije kupimo svakog fudbalera, osim nekilicine onih koji ne mogu da se plate, kao što su Lionel Mesi i Kristijano Ronaldo", kaže Heris za Dejli Mejl.

Venger je u srijedu izjavio da je Arsenal prethodnih godina bio u "nemogućoj" situaciji u borbi za titulu u Premijer ligi, ali da je uvjeren da su se sada stvari promijenile i da njegova ekipa može da se bori za vrh.

"U banci je više od 200 miliona funti za transfere. Ne planiramo da dovodimo nikoga, osim ako Venger ne pronađe super-zvezde kao što su (Mesut) Ozil i (Aleksis) Sančez. On traži takve, ali nema mnogo slobodnih", dodao je on.

Na klub je finansijski uticao prelazak sa stadiona "Hajberi" na "Emirejts", a ekipu su napustili Robin van Persi, Samir Nasri i Sesk Fabregas.

Ipak, Arsenal je nakon stabilizacije i prelaska na novi stadion, uspio da napravi dva velika transfera, Ozila je platio 42 miliona funti 2013. godine, a Sančeza 35 miliona funti prošlog leta.

MEnadžer "Tobdžija" želi da sačeka posljednje dane ljetnjeg prelaznog roka i pošalje ponudu Real Madridu za napadača Karima Benzemu, iako je njegov agent rekao da francuski fudbaler neće napustiti "Santjago Bernabeu".

"Dobili smo spisak igrača koje Venger želi. Na spisku je i napadač, ali neću vam reći o kome se radi. Da bi se to ostvarilo drugi klub mora da želi da ga proda, ali mislim da on želi da dođe. Ako Venger želi tog igrača, mi možemo da ga kupimo. Osim Mesija i Ronalda, Venger može da kupi bilo kojeg igrača. Vjerovatno ćemo morati da oborimo klupski rekord da bismo doveli igrača kojeg želi", rekao je lord Heris.