latinica  ћирилица
24/07/2015 |  14:10 | Autor: RTRS

Gazprom postaje generalni sponzor Borca?

Banjalučki Borac nalazi se u teškoj finansijskoj situaciji, a dugovanja prema povjeriocima umalo su ostavila klub sa "Gradskog stadiona" bez nastupa u Premijer ligi Bosne i Hercegovine naredne sezone.

Intervencijom vlade Srpske, uplaćena su sredstva neophodna za licencu, tako da će "crveno-plavi" i u narednoj sezoni moći da se takmiče u elitnom rangu bh. fudbala.

Ako je suditi prema posljednjim vijestima iz Platonove, pred Borcem su bolji dani. Naime, klub bi mogao dobiti jakog generalnog sponzora, čime bi se uveliko popravila finansijska situacija u banjalučkom premijerligašu.

"U pregovorima smo sa 'Gazpromom' koji bi mogao da postane naš generalni sponzor, rekao je za "Nezavisne" predsjednik FK Borac, Draško Ilić, i tako najavio dolazak evropskog naftnog giganta na "Gradski" stadion,

Ruska kompanija je, između ostalog, sponzor fudbalske lige šampiona, te klubova poput Crvene zvezde, Čelsija, Zenita i Šalkea.

Pored toga, Gazprom ulaže i u druge sportove pa su tako i generalni sponzor SEHA lige, regionalnog prvenstva za rukometaše.