latinica  ћирилица
24/07/2015 |  16:45 | Autor: SRNA

"Zvorničko ljeto 2015" od 2. do 8. avgusta

U Zvorniku će od 2. do 8. avgusta biti održana tradicioanlna manifestacija "Zvorničko ljeto 2015", na kojoj će biti održano više muzičkih, kulturnih, sportskih i drugih sadržaja.
Organizacioni odbor "Zvorničko ljeto 2015" - Foto: SRNA
Organizacioni odbor "Zvorničko ljeto 2015"Foto: SRNA

Predsjednik Organizacionog odbora ove manifestacije Bojan Ivanović rekao je da 5. avgusta neće biti održana nijedna aktivnost u okviru "Zvorničkog ljeta", jer je taj dan proglašen Danom sjećanja na stradale i protjerane Srbe u Republici Srpskoj i Srbiji.

Ivanović je rekao da je Organizacioni odbor smatrao da ovogodišnja, 15. po redu, manifestacija treba da bude skromna zbog prošlogodišnjih poplava i klizišta, ali da je veliki broj sponzora dao podršku i doprinos da se, ipak, pripremi kvalitetan programski sadržaj.

Član Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta" Slavica Andrić istakla je da se Organizacioni odbor, zahvaljujući sponzorima, potrudio da, kao i svake godine, bude i kulturnih i sportskih i zabavnih sadržaja, kao i da cijela manifestacija ima i turistički značaj.

Prema njenim riječima, manifestacija će početi koncertom Marinka Rokvića na Gradskoj plaži 2. avgusta u 21.00 čas.

Ona je dodala da će od 3. avgusta biti održani koncerti "Rok simfonije", Dejana Matića, "Van Goga" i "Nevernih beba", dok će 8. avgusta na Dan slave opštine Zvornik - Svete Petke Trnove nasupiti grupa "Legende", čime će biti i završena ova manifestacija.

Andrićeva je rekla da će, u okviru dnevnih ili pratećih programa, biti održane dvije predstave zvorničkih pozorišta "Šmizle" i "Vaso Pikaso", te dodala će sadržaj ove manifestacije biti obogaćen tradicionalnim susretom predstavnika opština Zvornik i Mali Zvornik na mostu "Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića", koji preko Drine povezuje ova dva grada.

U okviru "Zvorničkog ljeta" biće organizovane projekcije filmova u bioskopu na otvorenom, zatim "Zvornički kotlić", "Etno tržnica", "Drinska regata", "Mini sajam knjiga", dok će Likovna kolonija slikarske radionice "Paleta" prirediti izložbu svojih radova.

"Zvorničkom ljetu" prethodiće Regionalni omladinski kamp "Kampomanija", sa oko 400 učesnika, koji će biti održan od 31. jula do 1. avgusta.

Član Organizacionog odbora "Zvorničkog ljeta" Milan Cvjetinvić rekao je da će posebnim programom biti obilježena slava opštine Zvornik Sveta Petka Trnova - zaštitnica grada Zvornika.

Koordinator omladinskih sportskih aktivnosti zvorničke opštine Ognjen Pavlović najavio je da će u okviru pratećeg programa biti odigrani turniri u odbojci i fudbalu na pijesku i basketu tri na tri.

"Posebno bih istakao održavanje prvog Omladinskog kampa ovog tipa u našoj opštini, koji će biti otvoren za sve mlade ljude koji žele da nam se priključe. Za sada su učešće potvrdili više od 200 učesnika iz drugih gradova regiona", rekao je Pavlović.

Na ovogodišnjoj "Drinskoj regati" biće veliki broj plovila, koja će od Malog Zvornika nizvodno Drinom ploviti do Žićine plaže. Regata se realizuje zajedno sa opštinom Zvornik radi zajedničkog druženja i promovisanja ljepota rijeke Drine i turizma sa obje obale Drine.

Organizator i pokrovitelj ove manifestacije je opština Zvornik.