latinica  ћирилица
24/07/2015 |  19:22 | Autor: SRNA

Podignuta optužnica protiv Zdravka Mamića

Zagrebačko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv izvršnog predsjednika Fudbalskog kluba "Dinamo" Zdravka Mamića zbog prijetnje.Hrvatski mediji nezvanično saznaju da je riječ o prijetnji menadžeru fudbalera Roberta Murića.

Optužnica tereti Mamića da je 9. decembra 2013. na sastanku o sklapanju novog ugovora za tada maloljetnika koji je profesionalno igrao za klub, rekao da će, ako mu uzmu igrača, "ubiti, pobiti i odslužiti" njegovog oca i dvojicu muškaraca koji su došli da zastupaju interes fudbalera, sa namjerom da ih zastraši, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

On je osumnjičen da se potom unio u lice jednom od muškaraca i rekao da će mu "iščupati grkljan", te da je prisutnima u nekoliko navrata ponovio da će ih "ubiti i odslužiti".

Mamićeve prijetnje su "kod trojice muškaraca izazvale osjećaj straha i nesigurnosti za njihov život", navodi se u saopštenju.

Mamić je od ranije pod istragom hrvatske Kancelarije za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala zbog sumnje da je sa bratom Zoranom, izvršnim predsjednikom Hrvatskog fudbalskog saveza Damirom Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom oštetio Fudbalski klub "Dinamo" za oko 15,5 miliona evra, a budžet za oko 1,6 miliona evra neobračunatog i neplaćenog poreza.

Mamić je iz "Dinama" nezakonito izvukao najmanje oko 6,8 miliona evra, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio oko pet miliona evra.

Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. jula, nakon uplaćene kaucije.