latinica  ћирилица
24/07/2015 |  21:44 | Autor: B92

Јovetić na pozajmici u Interu

Crnogorski reprezentativac Stevan Јovetić preći će iz Mančester Sitija u Inter na jednogodišnju pozjamicu vrijednu tri miliona evra.
Stevan Јovetić - Foto: getty
Stevan ЈovetićFoto: getty

Inter će u julu sljedeće godine imati pravo da otkupi Јovetićev ugovor za 13 miliona evra, uz dodatni bonus od 2,8 miliona ukoliko "nerazuri" izbore Ligu šampiona.

Bivši kapiten Partizan je trenutno na pripremama sa Sitijem u Australiji, pa se očekuje da iza vikenda obavi ljekarske preglede i potpiše ugovor sa Interom.

Tako će se Robertu Manćiniju konačno ispuniti želja da vodi Јovetića, jer ga svojevremeno nije uspio dovesti u Siti, kada je on bio menadžer "Građana".

"Želio sam Јovetića u mojoj posljednjoj sezoni u Sitiju, ali je on stigao tek godinu dana kasnije. On je ključna tačka u napadu, može da igra na više pozicija, kao špic, ispred veznog reda, kao drugi napadač, na krilu... Potreban nam je jer imamo samo dva prava napadača", rekao je Manćini.

Јovetića je ovog ljeta navodno želio i Liverpul, ali su na "Enfild" stigli Kristijan Benteke i Dani Ings. Manćini je Crnogorca zapazio još 2007. godine kada su Inter i Partizan igrali prijateljsku utakmicu.

Sjajni fudbaler je u Siti stigao prije dva ljeta za 31 milion evra iz Fiorentine, ali je imao dosta problema sa povredama pa je samo devet puta bio starter tokom dvije sezone u Premijer ligi.