latinica  ћирилица
25/07/2015 |  12:34 | Autor: RTRS

Kameron pozdravio Vučićeve napore da unaprijedi odnose u regionu

Premijer Velike Britanije Dejvid Kameron uputio je pismo predsjedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću u kojem je pozdravio napore premijera Srbije da unaprijedi odnose na zapadnom Balkanu.

Kameron, u pismu koje je Vučuću danas uručio ambasador Velike Britanije u Beogradu Denis Kif, ističe Vučićevu ulogu u dijalogu sa Prištinom i "hrabru i ispravnu odluku da učestvuje na komemoraciji u Srebrenici", jer Velika Britanija podržava politiku pomirenja i stabilnosti u regionu, saopšteno je iz Vlade Srbije.

U saopštenju je navedeno da Kameron "hvali liderstvo premijera Vučića i izražava podršku reformama i Vladinim ekonomskim mjerama s vjerom da će one donijeti rezultat, kako u napretku na evropskom putu, tako i u povećanju blagostanja stanovnika Srbije".

Zahvalivši za pismo premijer Vučić rekao je Kifu da reforme premijera Kamerona kojima je povećana zaposlenost u britanskom privatnom sektoru mogu da budu uzor za Srbiju i da zato računa i na praktičnu pomoć britanskih stručnjaka.

Ambasador Kif rekao je da će novi fond i program podrške, koji pokreće Velika Britanija, biti realizovan u saradnji sa Vladom Srbije, kako bi se utvrdile oblasti u kojima britansko iskustvo može najviše da doprinese napretku zemlje.