latinica  ћирилица
25/07/2015 |  14:40 | Autor: SRNA

Bogdanić: Boravak djece u Kumboru protiče u najboljem redu

Boravak više od stotinu djece iz devet opština Republike Srpske u Kumboru u Crnoj Gori u okviru projekta "Socijalizacije djece Srpske" protiče u najboljem redu, rekao je Srni ministar zdravlja i socijalne zaštite Dragan Bogdanić.
Djeca iz RS u Kumboru (arhiv) - Foto: RTRS
Djeca iz RS u Kumboru (arhiv)Foto: RTRS

 
Bogdanić, koji je zajedno sa rukovodstvom Fonda za dječiju zaštitu Republike Srpske posjetio djecu u Kumboru i Opštu bolnicu u Meljinama, koja je u slučaju potrebe zadužena da pruži zdravstvenu zaštitu djeci, rekao je da se na licu mjesta uvjerio da sve funkcioniše bez problema, da su djeca bezbjedna, odmaraju se i uče.

"Ovaj projekat je jako značajan jer na ovaj način se djeca iz porodica koje žive u teškim materijalnim uslovima, djeca sa posebnim potrebama, djeca iz porodica ratnih-vojnih invalida dobiju priliku da borave na moru, da se na bolji način socijalizuju i mijenjaju životne navike", istakao je Bogdanić.

On je dodao da djeca nauče i da plivaju i sve ono što sami nisu mogli ili im zbog situacije u porodici nije bilo omogućeno.

Bogdanić je ocijenio da je projekat "Socijalizacija djece Republike Srpske", koji godinama unazad realizuje Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u saradnji sa drugim institucijama jedan od najboljih projekata sa čijom bi realizacijom trebalo nastaviti i u narednim godinama.

U okviru programa "Socijalizacija djece Republike Srpske" ove godine trebalo bi da bude obuhvaćeno 1.840 djece i 395 odraslih iz svih opština i gradova Republike Srpske.

Projekat se realizuje 14 godina i u tom periodu u Kumboru je ljetovalo više od 18.000 djece, a sa pratećim osobama oko 22.000 lica.