latinica  ћирилица
25/07/2015 |  17:22 | Autor: B92

Emirejts od 2016. generalni sponzor ATP-a

Kompanija Emirejts, najveća avio-kompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata, od 2016. godine biće generalni sponzor Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP).
Avio-kompanija "Emirejts" (FOTO: visionsblog.info) -
Avio-kompanija "Emirejts" (FOTO: visionsblog.info)

Emirejts bi trebalo da zamijeni Koronu i sa ATP potpiše trogodišnji ugovor vredan najmanje 10 miliona dolara po sezoni.

Ugovor će značiti da će se na mrežama na većini turnira nalaziti logo kompanije iz Dubaija koja je već "uplivala" u mnoge sportove poput evropskog fudbala i jedrenja.

"Zamijenićemo Koronu čiji ugovor ističe na kraju godine. Ovo je nešto veliko, postaće glavni sponzori", rekao je Kris Kermod, predsjednik i izvršni direktor ATP.

Kermod je odbio da otkrije ko je novi sponzor, ali mnogi mediji posvećeni tenisu navode da će to biti Emirejts. Takođe, ova avio-kompanija, kao ni agecija "CAA Sports" koja je zastupa nisu dali nikakav komentar do sada.

Buduća saradnja dvije strane može se smatrati logičnim sledom događaja jer Emirejts već sponzoriše US open seriju turnira, kao i tri Grend slema – Australijan open, Rolan Garos i US open.

Korona je 2010. godine postala generalni sponzor ATP, iako je to bilo čudno zbog ugovora o distribuciji u Sjedinjenim Američkim Državama. ATP je morao da proda posebna sponzorstva za logo na mreži na svim turnirima.

Osim tenisa, Emirejts je sponzor i Formule 1, Tima Novog Zelanda, a po ovoj avio-kompaniji i stadion Arsenala nosi nazi.