latinica  ћирилица
26/07/2015 |  09:46 | Autor: SRNA

Ruski premijer doputovao u Sloveniju

Ruski premijer Dmitrij Medvedev doputovao je u dvodnevnu posjetu Sloveniji tokom koje će biti govora o bilateralnoj saradnji dvije zemlje u oblasti trgovine, ekonomije, nauke i tehnologije, kao i kulture i humanitarnih aktivnosti.

 U saopštenju pres-službe ruske Vlade navodi se da se tokom posjete Medvedeva očekuje potpisivanje velikog broja dokumenata između dvije države.

Ruski premijer danas će prisustvovati komemorativnoj ceremoniji kod Ruske kapelice na planinskom prelazu Vršič, u Јulijskim alpima, na mjestu pogibije ruskih zatvorenika tokom Prvog svjetskog rata, prenosi TASS.

Austrougarske vlasti su 1915. gradile put preko prelaza Vršič u čijoj izgradnji su učestvovali ruski zarobljenici koje je zatrpala snježna lavina. Zarobljenici su na tom mjestu izgradili crkvicu u spomen na poginule.

Medvedev će se sutra sastati sa slovenačkim predsjednikom Borutom Pahorom i predsjednikom narodne skupštine Milanom Brglezom. On će, takođe, razgovarati i sa slovenačkim premijerom Miroslavom Cerarom.