latinica  ћирилица
26/07/2015 |  10:56 | Autor: SRNA

Drinska regata za osobe sa invaliditetom

Treća međunarodna regata za osobe sa invaliditetom krenula je iz Etno-sela Vrhpolje na Drini kod Ljubovije, u okviru Programa prekogranične saradnje opština Bratunac i Ljubovija.

 "Na tridesetak različitih plovila na spust niz Drinu u 10.00 časova krenulo je 140 osoba sa invalidetom iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske i Švedske - članova Međunarodnog udruženja lica sa invaliditetom `Sve je moguće", rekao je Srni direktor bratunačke Turističke organizacije Miodrag Lončarević.

On je podsjetio da su juče održana takmičenja u veslanju na Drini i druge rekreativne i zabavne aktivnosti, te druženje za invalidna lica koja danas učestvuju na regati.

"Cilj ove manifestacije je rekreacija, druženje, socijalizacija invalidnih lica, kao i njihova fizička aktivnost, ali i promocija turističkih potencijala rijeke Drine i sadržaja koje ona nudi", istakao je Lončarević.

Regata se održava pod motom "Drina nas spaja" i kreće iz Vrhpolja u Srbiji, a cilj je na Rajskoj plaži u Krasan Polju kod Bratunca u Republici Srpskoj gdje će učesnici, prema očekivanju, stići oko 13.00 časova.

Organizatori ove manifestacije su Udruženje osoba sa invaliditetom "Sve je moguće", opštine Ljubovija i Bratunac i njihove turističke organizacije, te ljubovijski Rafting klub "Drinska regata" i bratunački Eko-rafting klub "Rajska plaža".