latinica  ћирилица
26/07/2015 |  15:50 | Autor: SRNA

Vulin: Priština koči provođenje dogovora

Priština nije spremna za sprovođenje dogovora za osiguranje vozila i formiranje specijalnog suda ili ima neki razlog da to odugovlači, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin.
Aleksandar Vulin - Foto: Screenshot
Aleksandar VulinFoto: Screenshot

On je poslije liturgije u manastiru Svetih arhangela u Prizrenu rekao da je dogovor o osiguranju vozila postignut prvenstveno u interesu Srba na Kosovu i Metohiji, ali i svih koji žive u pokrajini, zato što će tako lakše komunicirati i neće plaćati previsoka osiguranja.

Vulin je istakao da je Beograd učinio sve i da je Priština ta koja sada treba da "pusti u pogon sporazum o osiguranju", te da je isti slučaj i u vezi sa formiranjem specijalnog suda za ratne zločine OVK.

"Kako je moguće da ste imali rat, žrtve, a da ne osetite elementarnu potrebu da imate sud koji će o tom ratu i o tim žrtvama nešto reći. To se desilo na postoru cele bivše Јugoslavije, svi imaju sudove koji istražuju ratne zločine, samo nema prostor pod upravom UN u skladu sa Rezolucijom 1244", ukazao je Vulin.

Prema njegovim riječima, ukoliko se formiranje tog suda ne shvati kao usluga svakom živom biću koje živi na prostoru Kosova i Metohije, onda nema nade za to društvo.