latinica  ћирилица
27/07/2015 |  07:08 | Autor: novosti.rs

As: Perez odbio 120 miliona evra za Ronalda

Svjetski rekord po visini fudbalskih transfera i dalje nije oboren ovog ljeta, a za to je krivac predsjednik Reala Florentino Perez, koji je odbio nepristojnu ponudu pari Sen Žermena.
Ronaldo - Foto: Beta/AP
RonaldoFoto: Beta/AP

Kako piše španski "As", na nedavnom sastanku u Dohi, šeik Naser al Kelaifi, gazda "Svetaca", prvom čovjeku "Kraljevskog kluba" davao je 120 miliona evra za Kristijana Ronalda, na šta Španac nije pristao.

Da je došlo do realizacije posla, sa prvog mjesta liste najskupljih prelazaka svih vremena bili bi skinuti dolasci Gereta Bejla iz Totenhema i pomenutog Portugalca iz Mančester junajteda, koji su na "Santjago Bernabeu" stigli za isti novac, 94 miliona evra. Prema izvoru "Asa", međutim, čelnici francuskog prvaka nisu odustali od namjere da trostrukog dobitnika Zlatne lopte dovedu u svoje redove, tako da do kraja prelaznog roka, 31. avgusta u ponoć, treba očekivati nove nalete šeika.

PSŽ je ponovo krenuo u akciju poslije male pauze, jer mu je UEFA povukla suspenziju (kršili finansijski fer-plej), kojom je bio ograničen na 40 miliona evra za pojačanja po jednoj sezoni.

Ronaldo je, inače, u Real došao 2009, a tokom ovog ljeta, osim PSŽ, za Portugalca se interesovao i Mančester junajted, bivši klub, koji je prema pisanjima engleskih medija takođe bio spreman da probije granicu od 100 miliona evra.