latinica  ћирилица
27/07/2015 |  08:55 | Autor: TANЈUG

Napadači ubili nekoliko ljudi u policijskoj stanici u Indiji (VIDEO)

Indija je danas pojačala bezbjednost na granici sa Pakistanom, pošto su naoružani napadači upali u policijsku stanicu u gradu Dinanagar, oko 20 kilometara od granice, gdje su ubili i ranili nekoliko ljudi.
Napadnuta policijska stanica u Indiji (photo: Twitter @CNBCTV18News) -
Napadnuta policijska stanica u Indiji (photo: Twitter @CNBCTV18News)

Indijski mediji javaljaju da je poginulo osam lica. Prema agenciji AFP, ubijena su tri policajca i tri civila, dok Rojters navodi sa su ubijena dva policajca i četiri civila, pozivajući se na izvore iz policije.

Portparol policije rekao je da je vidio kako jedan pripadnik snaga bezbjednosti puca, a najmanje šest osoba je povrijeđeno, tokom, opsade, prenijele su agencije.

Muškarci, obučeni u vojne uniforme krili su se u okolini stanice u okrugu Gurdaspur. Na televiziji je mogla da se čuje pucnjava kada su snage bezbjednosti okružile policijsku stanicu.

Federalni ministar unutrašnjih poslova naveo je u svojoj poruci na Tviteru, da je šefu indijskih pogrančinih snaga bezbjednosti naložio da pojača budnost na granici i izrazio uvjerenje da će situacija uskoro biti pod kontrolom.

Gurdaspur se graniči i sa problematičnim državama DŽamu i Kašmir, dok matični Pandžazb ima svoju istoriju terorizma. Indija optužuje svog starog neprijatelja - Pakistan da obučava i naoružava militante u tim oblastima, što Islamabad negira.

Grupa od oko pet napadača došla je u bijelom maruti-suzukiju, obučena u vojne unforme, rekao je savjetnik ministra Pandžaba Harčaran Bajans.

Pronađneo je i pet bomi na pruzi u toj državi, što ukazuje na koordinirani niz napada, u vrijeme kad Indija obilježava godišnjicu završetka rata sa Pakistanom u sjevernom Kašmiru 1999. godine.

U Indiji vjeruju da su to sve ostaci događaja iz 80-ih godina, kada su pobunjeni Siki ubili premijerku Indiru Gandi, a poslije su našli utočište u Pakistanu.