latinica  ћирилица
27/07/2015 |  21:02 | Autor: SRNA

Hrvati pretukli mladića samo zato što je Srbin

Huligani sa bejzbol palicama uletjeli su u voz na željezničkoj stanici u Zagrebu i pretukli Srbina čiji su inicijali Ј.G. /21/ iz Silbaša u opštini Bačka Palanka, koji je potom krvav i sa teškim povredama putovao do Slovenije.

Ј.G. kaže da ne zna koliko je momaka dobilo batine, jer je bio u šoku i sve ga je boljelo, nije mogao da se pomjera i jedva je govorio, piše "Blic".

"Bio sam pospan, jer je bilo jutro. Voz se zaustavio na železničkoj stanci u Zagrebu. Video sam grupu momaka koji su u rukama držali bejzbol palice. Uletjeli su u voz i psovali nam majku srpsku. Udarali su mlađe. Starije nisu dirali.

Tukli su me pesnicama i palicama kako po glavi i po cijelom tijelu. Uspio sam da vidim da su tukli još jednog momka iz Rume. Trajalo je kao čitavu vječnost... Odjednom je neko povikao: `Policija` i svi su se razbježali", kaže Ј.G. koji nije želio da mu se ime pominje u novinama, strahujući za svoju bezbjednost.

On je dodao da su pojedini momci nosili obilježja sa natpisima "Bed blu bojs" po kome su prepoznatljivi navijači zagrebačkog "Dinama" i da mu nije jasno iz kog razloga su tukli mladiće u vozu.

"Kada sam došao u Sloveniju otac me je čekao na stanici. Kako sam izašao iz voza počeo sam da povraćam krv. Prebacili su me u ljubljansku bolnicu gde mi je ukazana lekarska pomoć. Nakon dva dana zatražio sam da dođem u Klinički centar Vojvodine", kaže Ј.G.

Liječenje u Ljubljani koštalo ga je 2.500 evra, a u Kliničkom centru Vojvodine do sada su mu rađene tri laserske operacije na oku, jer mu je od siline udaraca pukla mrežnjača. Ima sedam kopči ispod oka.

U Ministarstvu spoljnih poslova Srbije kažu da je ambasada Srbije, povodom ovog incidenta, uputila protestnu notu Ministarstvu spoljnih i evropskih poslova Hrvatske sa zahtjevom za hitnu dostavu svih relevantnih podataka o ovom događaju uključujući i informacije o preduzetim mjerama za utvrđivanje identiteta i odgovornosti počinilaca. Ambasada je zatražila pojašnjenje razloga zbog kojih povrijeđenom nije odmah ukazana neophodna ljekarska pomoć.

U zagrebačkoj Policijskoj upravi rekli su da su policijski službenici zaprimili dojavu i na željezničkoj stanici zatekli dvojicu državljana Srbije koji su izjavili da ih je fizički napalo više osoba. Oni su, kako kažu u zagrebačkoj Policijskoj upravi, odbili ljekarsku pomoć i nastavili putovanje vozom za Ljubljanu.