latinica  ћирилица
29/07/2015 |  09:50 | Autor: B92

Čelsi penalima kaznio greške Barselone (VIDEO)

Fudbaleri Čelsija pobijedili su Barselonu poslije boljeg izvođenja penala na Međunarodnom kupu šampiona u Sjedinjenim Američkim Državama.
Čelsi - Barselona - Foto: Getty Images
Čelsi - BarselonaFoto: Getty Images

Čelsi je slavio sa 4:2 u penal seriji, pošto je regularnih 90 minuta meča na stadionu u Lendoveru završeno neriješenim rezultatom – 2:2.

"Plavci" su zabilježili drugi trijumf sa penala i imaju četiri boda na petom mjestu, isto koliko ima i Barsa na poziciji ispod, ali uz poraz više.

Žoze Murinjo izveo je maltene najjači sastav u Merilendu i to mu se isplatilo već u desetom minutu kada je Eden Azar sjajnim solo prodorom promiješao odbranu Katalonaca i rutinski savladao Ter Štegena.

Ipak, aktuelni šampion Evrope stigao je do preokreta u drugom poluvremenu, koji je osim golova, logično obilovao i velikim brojem izmjena. Luis Suares je u 52. minutu izjednačio poslije loše intervencije Aspilikuete. Lopta mu je pala pred noge, on je zalomio trojicu protivničkih igrača, a onda i prebacio Tiba Kurtou za 1:1.

Na sljedeći gol čekalo se nešto manje od 15 minuta, a postigao ga je Sandro Ramires. Mladi Španac sam se izborio za prostor na lijevoj strani i onda preciznim udarcem pogodio suprotivni ugao.

Obojica trenera zamijenili su gotovo po čitav tim, a Čelsi je do izjednačenja stigao u 85. preko Kejhila, koji je iskoristio katastrofalnu grešku rezervnog golmana Barse Đordija Masipa. Masip se zaleteo i loše procijenio loptu poslije kornera, a defanzivac engleskog tima je poslao u prazan gol.

Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Čelsi je do prednosti došao u drugoj seriji kada je mladi Hrvat Alen Halilović pogodio prečku želeći da izvede panenku. Poslije promašaja DŽerara Pikea u sljedećoj seriji bilo je jasno da će Čelsi, za koje su sigurno šutirali Falkao, Mozes, Ramireš i Remi, stići do trijumfa.

Branislav Ivanović igrao je cijeli meč, dok je Nemanju Matića u 69. minutu zamijenio Obi Mikel.

U drugoj utakmici večeri, u Meksiku, gostujuća Benfika je savladala Ameriku takođe sa "kreća" pošto je meč završen bez golova.