latinica  ћирилица
29/07/2015 |  11:03 | Autor: SRNA

Mihajilica: Vilić treba da podnese ostavku

Predsjednik Odbora za bezbjednost Narodne skupštine Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je da bi direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić trebalo da podnese ostavku nakon pokušaja atentata na premijera Srbije tokom komemoracije u Potočarima i prikrivanja pucnjave u Memorijalnom centru.
 - Foto: SRNA
Foto: SRNA

Mihajilica ističe da je nedopustivo što Vilić još nije kaznio šefa štaba za bezbjednost komemoracije Rahmana Alića, koji je dan prije skupa u Potočarima pucao iz službenog pištolja u zid VIP bine u Memorijalnom centru.

"Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH pokazala se potpuno nesposobnom za obezbjeđivanje jednog tako osjetljivog skupa, kao što je bila nedavna komemoracija u Potočarima", rekao je Mihajilica za "Pres Republika Srpska".

On je upitao šta bi se dogodilo da je, kojim slučajem otkriveno, da je neki Srbin, pripadnik Policije Republike Srpske, vježbao bojevo gađanje u komleksu Memorijalnog centra u Potočarima.

"Vjerujem da bi o tome već bio obaviješten i Savjet bezbjednosti UN", rekao je Mihajilica.

Šef kluba SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je da nije iznenađen time što je Direkcija pokušala da zataška pucnjavu u krugu Memorijalnog centra u Potočarima samo dan prije nego što su tamo stigli najviši zvaničnici iz zemlje i inostranstva.

"Policijske strukture iz Sarajeva su na sličan način pokušale da prikriju i relativizuju i mnoge druge slučajeve, poput terorističkog napada na Ambasadu SAD, paljenja zgrade Predsjedništva BiH, ubistva srpskog policajca u Zvorniku ili nedavnog pokušaja ubistva premijera Srbije u Potočarima", rekao je Košarac.