latinica  ћирилица
29/07/2015 |  21:55 | Autor: SRNA

Premijer FBiH sa Sindikatom o Prijedlogu zakona o radu

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata BiH sastali su se večeras sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem kako bi, uoči sutrašnje sjednice Doma naroda FBiH još jednom pokušali da postignu dogovor u vezi sa Prijedlogom zakona o radu.
Sindikalci sa Novalićem - Foto: klix.ba
Sindikalci sa NovalićemFoto: klix.ba

Sastanku u zgradi Doma sindikata, osim Novalića, prisustvuju i njegovi savjetnici, te ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić i predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik DŽaferović.

U ime Saveza samostalnih sindikata prisutan je Ismet Bajramović, kao i drugi članovi Predsjedništva ovog sindikata. Nakon sastanka biće održana konferencija za novinare.

Savez samostalnih sindikata BiH danas je nastavio konsultacije sa političkim strankama u FBiH, tražeći od njih da sa dnevnog reda Doma naroda Parlamenta FBiH bude povučen Prijedlog zakona o radu.

SSS BiH je od svih političkih stranaka zatražio da se izjasne da li podržavaju ovakav prijedlog zakona koji, kako tvrde, umanjuje radnička prava.

Dom naroda Parlamenta FBiH trebalo bi sutra da razmatra prijedlog novog zakona o radu, a predstavnici SSS BiH najavili su proteste ispred zgrade parlamenta.