latinica  ћирилица
30/07/2015 |  07:49 | Autor: RTRS

LE: Standard - Željezničar, Sampdorija - Vojvodina

Danas će se odigrati prve utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Željezničara od 20 časova i 30 minuta gostuju u Liježu kod ekipe Standarda.

Bh. predstavnik ove sezone igra u sjajnoj formi u Evropi, nakon eliminacije Balzana, savladao je i ekipu Ferencvaroš, bez primljenog gola u četiri utakmice. Na redu je duel sa belgijskim predstavnikom.
 
Šef stručnog štaba Željezničara Milomir Odović izjavio je da veoma cijeni ekipu Standarda.

"Čeka nas pravi test. Igramo protiv kvalitetnog tima sa bogatom evropskom prošlosti. Moramo biti skoncentrisani i homogeni tokom svih 90 minuta. Znam za jugoslovnesku tradiciju u Standardu. Moj bivši saigrač Јosip Bukal je čak i igrao ovdje. Slavoljuba Muslina dobro poznajem i igrajući za Željezničar sam igrao protiv njega. Bio je kvalitetan vezni igrač".

Utakmica između Standarda i Željezničara igra se u Liježu sa početketkom u 20.30, a revanš će se odigrati za sedam dana.

Prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope danas će odigrati i Vojvodina, koja za protivnika u ovoj rundi takmičenja ima ekipu Sampdorije.

Novosađani su u prvoj rundi eliminisali MTK iz Mađarske, zatim i letonski Spartaks. Na redu je duel sa klubom iz Đenove, koji je u protekloj sezoni sa Sinišom Mihajlovićem na klupi bilježio sjajne rezultate.

Trener kluba sa "Karađorđa" Zlatomir Zagorčić izjavio je da Novosađani u duele sa Sampdorijom ulazi sa respektom, ali bez straha.

On je na konferenciji za novinare rekao da je Sampdorija favorit, ali da se Vojvodina neće unaprijed predati, već da će se boriti da ostvari što povoljniji rezultat u prvom meču.

"Igrači su svjesni kakav protivnik ih očekuje i spremni su za taj izazov. Zbog ovakvih utakmica treniramo i bavimo se fudbalom, Sampdorija je odlična ekipa sa četiri-pet vrhunskih igrača i to je prava prilika za moje fudbalere da pokažu koliko vrede", istakao je Zagorčić.

Sampdorija će Vojvodinu ugostiti na stadionu u Torinu iz razloga što je njen je stadion u Đenovi u fazi renoviranja.

Dvomeč između Sampdorije i Vojvodine imaće poseban značaj jer oba kluba veže proslavljeni trener Vujadin Boškov, koji je u oba kluba ostavio neizbrisiv trag.

Utakmica između Sampdorije i Vojvodine igra se večeras sa početkom u 21 čas, na "Olimpijskom" stadionu u Torinu.