latinica  ћирилица
30/07/2015 |  10:53 | Autor: TANЈUG

Galijani: Puštanje Pirla u Јuventus je moja najveća greška

Dugogodišnji potpredsjednik Milana Adrijano Galijani priznao je danas da je odlazak Andree Pirla u Јuventus 2011. godine, bez obeštećenja, njegova najveća greška tokom skoro tri decenije rada na "San Siru".
Andrea Galijani (calcio.fanpage.it) -
Andrea Galijani (calcio.fanpage.it)

Galijani, koji je najzaslužniji za dolazak mnogih velikih asova za "male pare" stigao je u Milan 1986. godine i "rosoneri" su u tom periodu osvojili pet titula u Ligi šampiona i osam u Seriji A.

"Odluka da se Pirlo pusti je moja najveća greška, ali krivica nije samo moja, dijelim je, ali ne pitajte s kim", otvorio je Galijani dušu u ekskluzivnom intervjuu za "Gazetu delo sport", povodom njegovog 71. rođendana.

Pirlu 2011. godine, nakon osvajanja šampionske titule, nije ponuđen novi ugovor i on je otišao u Јuventus, gdje je za četiri sezone osvojio isto toliko šampionskih titula.

U istom periodu Milan nije ni sjenka tima koji je ne tako davno dominirao Evropom, a Galijani se nada da će se "rosoneri" ubrzo vratiti tamo gdje im je mjesto.

"Željeli smo Ibrahimovića, ali on ima ugovor sa PSŽ-om. Odluka da ostanu Mekses i De Јong je dobra, želimo Romanjolija, DŽekson Martinez bio je blizu, ali sam veoma zadovoljan dolaskom Bake", analizirao je Galijani do sada urađeno u prelaznom roku.