latinica  ћирилица
30/07/2015 |  13:14 | Autor: RTRS

Direktor državne lutrije Srbije zbog skandala podnio ostavku

Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podnio je ostavku iz moralnih razloga.
Lutrija Srbije - Greška - Foto: Screenshot/YouTube
Lutrija Srbije - GreškaFoto: Screenshot/YouTube

Ovo je uslijedilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju Lotoa u utorak.

Sumnju u regularnost izvlačenja brojeva u 59. kolu igre na sreću "Loto" izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najprije na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Stefanović: Saslušano šest osoba zbog slučaja Loto, vještačenje loptica

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija na osnovu zahtjeva nadležnog tužilaštva već saslušala šest osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slijede dalja poligrafska testiranja, kao i vještačenje loptica.

"Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja. Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavijestili nadležno tužilaštvo" rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i vještačenje loptica koje su korišćene prilikom izvlačenja brojeva.

"Zaplijenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država. Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavijestićemo javnost kada sve završimo", naveo je Stefanović.