latinica  ћирилица
31/07/2015 |  14:02 | Autor: SRNA

Mektić: Rigorozan obračun sa terorizmom

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da su visoke kazne za terorizam koje je nedavno izrekao Sud BiH jasna poruka da će BiH rigorozno da se obračuna sa ovom pojavom.
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić - Foto: klix.ba
Ministar bezbjednosti BiH Dragan MektićFoto: klix.ba

Mektić je upoznao danas egipatskog ambasadora u BiH Јasera Sajeda Mahmuda El Atavija sa nizom mjera koje BiH preduzima, a koje su definisane novom strategijom borbe protiv terorizma, čiji je predlagač Ministarstvo bezbjednosti BiH.

On je istakao da mjere koje se preduzimaju daju rezultate, jer se smanjuje broj odlazaka državljana BiH na strana ratišta, saopšteno je iz Ministarstva bezbjednosti BiH.

El Atavi je istakao da se dugogodišnja uspješna saradnja između dvije zemlje ogleda i kroz specijalističke obuke za policijske službenike u Egiptu.

On je uputio poziv za novu obuku policijskih službenika iz BiH za borbu protiv ekstremizma i terorizma na prestižnoj Policijskoj akademiji u Kairu.

Poručeno je da će unapređenje dobre policijske saradnje, razmjena iskustava i informacija, biti prioritet u đelovanju Ministarstva bezbjednosti i MUP-a Egipta i u budućnosti.