latinica  ћирилица
31/07/2015 |  18:16 | Autor: TANЈUG

Rašković-Ivić: Hoće da unište DSS

Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u beogradskoj opštini Palilula odlučio je da pokrene postupak isključenja predsjednice Sande Rašković Ivić iz stranke, što je ona ocijenila kao jedan od poslednjih pokušaja da se destabilizuje i uništi DSS.

Opštinski odbor je, naime, na jučerašnjoj sjednici većinom glasova usvojio prijedlog o izricanju disciplinske mjere isključenja Sandi Rašković Ivić.
 Kako se navodi u obrazloženju, Rašković Ivić je u javnosti u više navrata iznosila stavove suprotne politici stranke, neutemeljenim u odlukama stranačkih organa, poput toga da DSS treba da napusti vlast u Beogradu i da ta stranka snosi objektivnu odgovornost za paljenje američke ambasade.
 Rašković Ivić je, kako se navodi, povrijedila statut stranke tako što je sa ostalim članovima predsjedništva razriješila legalni Izvršni odbor DSS i izabrala novi, zato što je Glavni odbor stranke održan po isteku statutom predviđenog roka...
 Rašković Ivić je izjavila da je ta odluka donesena kako bi se palilulski odbor zaštitio od eventualnih sankcija za loš rad, ali i da je to samo jedan od poslednjih pokušaja destabilizacije i uništavanja DSS.
 "Tu ima i želje za vlastitim spasavanjem, jer je to odbor koji je loše radio. U Paliluli, koja ima 130.000 stanovnika, nije uspio da pređe cenzus na poslednjim izborima. Oni na neki način unapred žele da se odbrane od sankcija koje bi trpjeli zbog lošeg rada po principu napad je najbolja odbrana", rekla je Rašković Ivić.