latinica  ћирилица
01/08/2015 |  09:21 | Autor: RTRS

Počeo omladinski turnir "Fudbal frends" (VIDEO)

U Foči je u petak svečano otovren 11. po redu omladinski turnir "Fudbal frends".
Omladinski turnir "Fudbal frends" - Foto: SRNA
Omladinski turnir "Fudbal frends"Foto: SRNA

Ove godine učestvuje osam ekipa. Na otvaranju turnira snage su odmjerili fubaleri Sutjeske iz Foče i beogradske Crvene zvezde.

U izuzetno dobrom susretu fočanski fudbaleri su obradovali svoje navijače savldavši sa 3:2 vršnjake iz Crvene zvezde. Јunak utakmice, sa dva postignuta gola, bio je napadač Sutjeske Vladan Danilović.

"Od malena mi je bio san da igram protiv Crvene zvezde, maštao sam o tome i nisam se nadao da ću ikada pobijediti Zvzedu. Svaka čast mojim saigračima", rekao je Danilović.

"Mi nismo imali sportske sreće, ispostavilo se da je domaćin želio pobjedu više od nas i zasluženo su slavili", kazao je fudbaler Zvezde Miloš Nikolić.

"Prijatelje fudbala" podržalo je ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. Prije turnira upućena je i poruka da ovaj turnir zbog dosadašnjih rezultata zaslužuje posebnu pažnju.

"Naredne godine ovaj turnir biće uvršten u grupu manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku", rekla je ministrica porodice, omladine i sporta Јasmina Davidović.

Pored nadmetanja na terenu i druženja, pred učesnicima je i okrugli sto sa temom "Јedan lopta, jedno igralište" i potpisivanje deklaracije o poštovanju fudbalskog prijateljstva.

"To je univerzalna poruka koja nas sve obavezuje da se bavimo sportom, da na sport gledamo kao na univerzalnu vrijednost, na nešto šsto nas povezuje", rakao je predsjednik OO 11. međunarodnog omladinskog turnira "Fudbal frends" Radisav Mišić.

Potpisnici će preko svojih fubdalskih saveza deklaraciju proslijediti Ujedninjenim nacijama, kako bi je prihvatile sve zemlje članice.