latinica  ћирилица
01/08/2015 |  11:39 | Autor: sportske.net

Rađen savjetovao mlade vaterpoliste

Proslavljeni srpski reprezentativac, Nikola Rađen, koji je nedavno suspendovan, jer je pao na doping testu, bio je gost međunarodnog Memorijalnog turnira "Nenad Nena Manojlović" u Kragujevcu, iz poštovanja prema ovom velikom treneru, vaterpolisti i sportskom radniku.

Rađen je iskoristio ovu priliku da obraduje dječake domaćeg kluba Radnički, ušavši nakon meča u njihovu svlačionicu, gdje im je pričao o greškama koje je napravio i posavjetovao ih da uče na njegovom primjeru, pišu Sportske.

"Јa sam lep primjer kako treba i kako ne treba. Zbog vaterpola sam postigao mnogo u životu, ovaj sport me je obrazovao i oblikovao kao čovjeka, da budem što bolji, da se borim kroz život i uvijek stremim ka najvišim ciljevima.

Svaki čovjek može da pogriješi, niko nije bezgrešan, ali je bitno da se greške više ne ponove. Јedan trenutak nepažnje i glupost, kao što se meni desilo, mogu da upropaste cijelu karijeru", rekao je everopski i svjetski šampion.

Rađen je potom istakao je da je došao da ohrabri dječake.

"Mladi ste, tu ste zajedno, dijelite dobro i zlo i to su neke prave vrijednosti. Kako budete stasavali druženje će vam biti još bolje i ljepše, pobjede će biti slađe i treninzi zanijmljiviji. Samo treba da uživate, verujete jedni u druge i da imate cilj u životu", zaključio je Rađen.

Turnir "Nenad Nena Manojlović" održava se u kragujevačkom "Parku", od 30. jula do 2. avgusta, a pored domaćeg Radničkog učetsvuju na turiru učetvuju mađarski Ferencvaroš, italijanska Roma, turski Galatasaraj, subotička Spartak Prozivka i valjevski Valis.