latinica  ћирилица
01/08/2015 |  12:43 | Autor: RTRS

Trebinje: Završen 58. Festival festivala (VIDEO)

Dodjelom nagrada, sinoć je u Trebinju završen 58. Festival festivala amaterskih pozorišta.

Odluke stručnog i žirija publike ove godine su se poklopile. Za najbolju predstavu ovogodišnjeg festivala izabrana je predstava „Velika drama“ amaterskog pozorišta iz Krušćiča, iz Srbije koja je osvojila i Zlatnu masku za najbolje rediteljsko ostvarenje. Rađena je prema tekstu poznatog srpskog dramaturga Siniše Kovačevića, a u režiji Dejana Cicmilovića.

“Zlatna maska „za glavnu mušku ulogu dodijeljena je Nikoli Bulatoviću za ulogu Milorada Vučića , u predstavi „Velika drama“ u izvođenju pozorišne trupe iz Kruščića. „Zlatna maska“ za najbolju žensku ulogu ove godine pripala je Zrinki Majstorović za ulogu Kler , u predstavi „Sluškinje“ pozorišnog ansambla iz Zagreba.

Najbolju kostimografiju ove godine imao je anasambl iz Gračanice za predstavu „Skidajte se do kraja“, dok je ista nagrada za scenografiju dodIjeljena Gradskom pozorištu iz Smederevske Palanke za predstavu „Tetovirane duše.“

Festival je ove godine , na smotri dramskih amatera okupio pozorišne trupe iz RS i Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske.

Sljedeće godine se očekuje i učešće pozorišnih amatera iz Slovenije.