latinica  ћирилица
03/08/2015 |  11:27 | Autor: SRNA

K. Dubica: Besplatan prevoz u Sremsku Raču

Opština Kozarska Dubica organizuje besplatan autobuski prevoz za sve građane koji su zainteresovani da sutra, 4. avgusta, prisustvuju obilježavanju 20 godina od od stradanja Srba u akciji "Oluja", na skupu koji se organizuje na platou pored mosta kod Sremske Rače u opštini Sremska Mitrovica.

Između ostalog, minutom ćutanja građani Republike Srpske i Srbije će na tom skupu odati počast za sve žrtve stradale u hrvatsko-vojno-policijskoj akciji 1995. godine, kada je izvršena agresije na zapadnokrajiške opštine Republike Srpske, uključujući i Kozarsku Dubicu.

Autobus za prevoz svih koji žele odati počast stadalima na teritoriji nekadašnje Republike Srpske Krajine, kreće sutra u 12.00 časova ispred Sportske dvorane u Kozarskoj Dubici.

Zainteresovani se mogu prijaviti lično u Opštinsku upravu Kozarska Dubica i opštinsku Boračku organizaciju ili na brojeve telefona 052/416-021 i 052/424-700.

U znak sjećanja na stradanja i progon Srba u akciji "Oluja", 5. avgust proglašen je Danom žalosti na teritoriji Srbije i Republike Srpske. /kraj/td