latinica  ћирилица
24/08/2015 |  08:58 | Autor: SRNA

Dedeić traži od Đukanovića da oslobodi generala Đukića

Predsjednik Srpske liste Dobrilo Dedeić uputio je pismo predsjedniku Vlade Crne Gore Milu Đukanoviću u kome se pridružuje zahtjevu SRS-a, DSS-a i pokreta Dveri iz Srbije za oslobađanje generala Borislava Đukića , "čovjeka koji se borio protiv hrvatske i rimokatoličke okupacije Republike Srpske Krajine".

"Ovo nije zahtjev samo Srpske liste, nego i mnogih javnih ličnosti koji se nisu odrekli odgovorne srpske državotvorne politike, kojoj ste i sami pripadali devedesetih godina prošlog vijeka", kaže Dedeić u pismu Đukanoviću.

On podsjeća Đukanovića da državni organi Crne Gore nikada nisi uhapsili nijednog Albanca, Hrvata ili Bošnjaka koga vlasti Srbije i Republike Srpske terete za ratne zločine nad srpskim narodom.

"Kao što znate, mi Srbi činimo trećinu populacije Crne Gore. U to ime i u ime potpisnika Apela za oslobađanje generala Borislava Đukića, tražim da to sugerišete podređenima, prije svih MUP-u Crne Gore", kaže on.

Dedeić je obavijestio Đukanovića da je zahtjev za oslobađanje generala Đukića u elektronskoj i pisanoj formi podržalo skoro 4.000 građana Crne Gore.

"Očekujući Vaš odgovor, primite zahtjev od svih potpisnika peticije da general Đukić bude na slobodi, ne samo zato što je srpski heroj, nego i častan vojnik i slobodan čovjek", naglasio je Dedeić.