latinica  ћирилица
24/08/2015 |  12:15 | Autor: SRNA

Od četvrtka ponovo vrućine

U Republici Srpskoj se od četvrtka, 27. avgusta, ponovo očekuju vrućine sa temperaturom do 35 stepeni, koja će za vikend, 29. i 30. avgusta, dostizati i 37 stepeni Celzijusovih, rečeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.
Vrućine - Foto: ilustracija
VrućineFoto: ilustracija

Dežurni meteorolog Milica Đorđević rekla je da će danas biti sunčano i toplo, sa temperaturom od 27 do 31 stepen Celzijusov, na jugu i par stepeni toplije.

- Poslije podne će oblačnost sa zapada zahvatiti i naš region, pa večeras i noćas na krajnjem zapadu može biti malo kiše - navela je Đorđevićeva.

Ona je dodala da se promjenljivo vrijeme, povremeno sa slabom kišom, očekuje i sutra, kada će se povremeni pljuskovi poslije podne sa zapada širiti ka centralnim i istočnim krajevima Srpske, ali će biti i suvog vremena, sa sunčanim periodima.

- Na zapadu će temperatura biti nešto niža, od 25 stepeni Celzijusvih, a na jugu i jugoistoku vrlo toplo sa temperaturom od 32 stepena Celzijusova - navela je Đorđevićeva.

Razvedravanje se očekuje u srijedu, 26. avgusta, kada će u većini krajeva temperatura iznositi od 26 do 31 stepen Celzijusov, u Hercegovini će biti nekoliko stepeni toplije.

Đorđevićeva je rekla da se prave ljetne vrućine očekuju od četvrtka, 27. avgusta, kada će temperatura iznositi od 30 do 35 stepeni Celzijusovih.

- U petak, 28. avgusta, i naredni vikend, 29. i 30. avgusta, temperatura će iznositi od 32 do 37 stepeni Celzijusovih - navela je Đorđevićeva.