latinica  ћирилица
24/08/2015 |  13:34 | Autor: SRNA

Čubrilović: Socijalni partneri moraju naći zajedničko rješenje

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da razgovor predstavnika Saveza sindikata sa predstavnicima političkih partija nije pravi put do novog zakona o radu.
Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA

"Socijalni partneri moraju naći zajedničko rješenje, moraju pregovarati makar se ne saglasili ni o čemu, ali moraju približiti stavove", rekao je Čubrilović, komentarišući sastanke predstavnika sindikata i političkih partija.

On je dodao da vjeruje da Vlada Srpske, pripremajući novi zakon, ima u vidu činjenicu da treba približiti socijalne partnere i da radi na tom projektu.

"Očekujem da tokom ove jeseni to bude završeno", poručio je Čubrilović i dodao da je najgore što svi komentarišu zakon kojeg još nema ni u nacrtu.

Prema njegovim riječima, treba pristupiti razgovorima koji će dati početne postavke u vezi sa tim zakonom. "U suštini, ne bi trebalo bitno da se razlikuje od zakona u okruženju. Moramo se prilagoditi tržištu ekonomije i uslovima privrede i mislim da nema niko ništa protiv toga", istakao je Čubrilović.

ČUBRILOVIĆ: KOLEGIЈUM 2. SEPTEMBRA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović najavio je da će 2. septembra biti održan kolegijum Narodne skupštine, da će 7. septembra biti nastavljen rad pete sjednice, a da će 15. septembra početi šesta sjednica za koju se već pripremaju materijali i dnevni red.

"Razmatraće se sve ono što je usvojeno u nacrtu u prvoj polovini godine, te još nekoliko zakona", rekao je Čubrilović.

Govoreći o mogućnosti da se premijer Srbije Aleksandar Vučić obrati poslanicima Narodne skupštine Srpske, Čubrilović je rekao da će mu to biti i omogućeno ukoliko to bude htio.