latinica  ћирилица
24/08/2015 |  15:40 | Autor: SRNA

U utorak pretežno oblačno sa pljuskovima

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH se sutra očekuje umjereno, ponegdje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, saopštili su meteorolozi.
Kiša, oblačno - Foto: RTRS
Kiša, oblačnoFoto: RTRS

Ujutru oblačno na sjeveru i zapadu uz slabu kišu ponegdje, u ostalim predjelima sunčanije.

Tokom dana toplo i promjenljivo vrijeme, povremeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom koji će se širiti od zapada ka centralnim i istočnim predjelima, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Vjetar, slab do umjeren, sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Јutarnja temperatura od 13 do 18, na jugu od 19 do 22, a dnevna od 26 do 32 stepena Celzijusova, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U zapadnim i sjeverozapadnim područjima danas je pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom, a u ostalim krajevima BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 13, Kupres 20, Drinić 21, Ivan-sedlo 22, Han Pijesak i Livno 23, Gacko, Kalinovik, Mrakovica i Bihać 24, Nevesinje, Novi Grad, Ribnik i Sokolac 25, Mrkonjić Grad i Sanski Most 26, Sarajevo i Srebrenica 27, Srbac, Bugojno i Trebinje 28 , Rudo, Foča, Goražde, Gradačac i Prijedor 29 stepeni Celzijusovih.

U Bijeljini, Mostaru, Neumu, Tuzli, Zenici i Zvorniku izmjereno je 30, a u Banjaluci, Doboju i Višegradu 31 stepen Celzijusov