latinica  ћирилица
25/08/2015 |  07:44 | Autor: SRNA

Savjet ministara BiH danas o Bečkoj konferenciji o Zapadnom Balkanu

Savjet ministara BiH raspravljaće danas u Sarajevu o predstojećoj konferencija o Zapadnom Balkanu, koja bi sutra i 26. i u četvrtak, 27. avgusta, trebalo da bude održana u Beču.
Sjednica Savjeta ministara BiH - Foto: SRNA
Sjednica Savjeta ministara BiHFoto: SRNA

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak ranije je rekao da je ministarstvo na čijem je čelu u potpunosti spremno za konferenciju u Beču i podsjetio da je BiH još ranije, zajedno sa Evropskom komisijom, definisala projekte sa kojima ulazi u regionalno infrastrukturno povezivanje.

On je izjavio da BiH na Bečkoj konferenciji može računati na oko milijardu evra kao podršku budžetima i oko 500 miliona evra za infrastrukturne, energetske i druge investicione aktivnosti u naredne tri godine.

Pred ministrima će se naći Nacrt dokumenta okvirnog budžeta institucija BiH za period 2016. - 2018. godina čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu su i Nacrt zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH i Nacrt zakona o dopunama Zakona o zaštiti potrošača u BiH.

Biće riječi i o novom tekstu Prijedloga odluke o izmjeni Odluke o uspostavljanju Nadzornog organa za praćenje sprovođenja Strategije za rad na predmetima ratnih zločina, novom tekstu Prijedloga odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Centra za uklanjanje mina u BiH i Prijedlog odluke o usvajanju politike plata i naknada u institucijama BiH za period 2015. - 2018. godina.

Na dnevnom redu je i Prijedlog programa investicija institucija BiH od 2016. do 2018. godine.

Ministri će razmotriti i Nacrt protokola između Ministarstva bezbjednosti BiH i MUP-a Srbije o saradnji u oblasti forenzičkih ispitivanja i vještačenja i Nacrt odluke o ratifikaciji Ugovora između Savjeta ministara BiH i Vlade Hrvatske o pravima i obavezama korištenja voda iz sistema javnog vodosnabdjevanja presječenih državnom granicom.