latinica  ћирилица
25/08/2015 |  10:46 | Autor: SRNA

U Kumbor otputovalo sedamnaestoro djece iz Srebrenice

Na ljetovanje u Kumbor danas je otputovalo sedamnaestoro djece iz Srebrenice koja će u ovom crnogorskom odmaralištu boraviti do 3. septembra.
Djeca iz RS u Kumboru (arhiv) - Foto: RTRS
Djeca iz RS u Kumboru (arhiv)Foto: RTRS

Djeca u Kumboru ljetuju u okviru projekta "Socijalizacija djece Republike Srpske 2015", koji realizuje republički Јavni fond za dječiju zaštitu.

Direktor srebreničkog Centra za socijalni rad Zora Petrović rekla je da sva djeca, koja su otišla na ljetovanje, prvi put koriste ovu mogućnost putem Fonda odnosno ovog Centra.

Petrovićeva je podsjetila da su svake godine projektom obuhvaćena i djeca iz višečlanih porodica i koja primaju dječiji dodatak iz Srebrenice, te dodala da ove godine nije bilo zainteresovane djece sa posebnim potrebama.

U dvanaestoj smjeni, u okviru ovog projekta, za Kumbor danas putuju djeca iz Prijedora, Prnjavora, Zvornika, Banjaluke, Srebrenice, Petrovca/Drinića i Novog Goražda.

U 11 smjena u ovoj godini učestvovala su 1.402 djeteta, od 1.800 koliko je planirano, do 19. septembra.

Projekat već 14 godina kontinuirano realizuje Fond, uz podršku Vlade Srpske, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, i u saradnji sa opštinskim centrima za socijalni rad, nevladinim sektorom, Boračkom organizacijom Republike Srpske i drugima.

Za to vrijeme u Kumboru je ljetovalo više od 18.000 djece.