latinica  ћирилица
25/08/2015 |  11:38 | Autor: Agencije

Benitez: Svjestan sam da navijači žele sve trofeje

Trener madridskog Reala Rafa Benitez smatra da njegov tim mora da osvoji sve titule ove sezone, ukoliko želi da navijači budu zadovoljni.
Rafael Benitez (FOTO: football.co.uk) -
Rafael Benitez (FOTO: football.co.uk)

Benitez je debitovao u takmičarskim mečevima na klupi Reala na gostovanju Sportingu iz Hihona - i u nedjelju stigao samo do boda, jer je bilo 0:0.

Uprkos tome što je "kraljevski klub" potrošio na stotine miliona evra za dovođenje fudbalskih zvijezda, osvojio je samo jednu titulu prvaka Španije u posljednjih sedam godina - 2012, a ni u ovu sezonu nije ušao sjajno. Ipak, trener je svjestan ciljeva:

"Znam dobro šta žele navijači i članovi kluba - Primeru, ali i Ligu šampiona i Kup kralja", rekao je Benitez i poručio:

"Nije nikakvo iznenađenje što imamo obavezu da osvajamo titule. To je normalno za Real. To ćemo učiniti samo napornim radom i korišćenjem prednosti posedovanja sjajnih individualnih takenata", rekao je 55-godišnji stručnjak.

On je naglasio da Real mora da zadrži balans između napada i odbrane u koncepciji igre, ali ta analiza nije mu baš bila od prevelike koristi na gostovanju u Hihonu. Uostalom, nijedan navijač Reala ne voli da je Barselona bolje plasirana na tabeli, a Benitezova era je počela baš takvim izgledom Primere - i to već poslije prvog kola.