latinica  ћирилица
25/08/2015 |  12:18 | Autor: SRNA

Mektić povukao inicijativu za smjenu Krunića

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić povukao je svoju inicijativu za razrješenje predsjednika Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH Žike Krunića.
Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić - Foto: klix.ba
Ministar bezbjednosti BiH Dragan MektićFoto: klix.ba

Ovo je na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH izjavio predsjedavajući Komisije Sifet Podžić, nakon čega je ova tačka skinuta sa dnevnog reda sjednice.

Podžić nije obrazložio razloge za ovaj Mektićev potez, ali je naglasio da ministar bezbjednosti BiH kao predlagač ima pravo da povuče svoj prijedlog.

U ime Mektića, koji je na sjednici Savjeta ministara BiH, Komisiji prisustvuje zamjenik ministra bezbjednosti BiH Mijo Krešić, s obzirom da je jedna od važnijih tačaka dnevnog reda Informacija o stanju bezbjednosti u BiH u 2014. godini.

Predsjedavajući Nezavisnog odbora Žiko Krunić danas nije želio da daje nikave izjave.

Mektić ranije je podnio zahtjev i za smjenu direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsada Vilića zbog događaja na komemorativnom skupu u Potočarima 11. jula, kada je napadnut premijer Srbije Aleksandar Vučić, ali Nezavisni odbor parlamenta BiH juče nije imao potrebnu većinu za Vilićevu smjenu.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić napadnut je na komemoraciji u Potočarima 11. jula. Njega je, uz povike "Alahu ekber", masa gađala kamenicama i uzvikivala pogrdne riječi.