latinica  ћирилица
25/08/2015 |  13:31 | Autor: SRNA

Bratunac: Socijalni stanovi za deset porodica

Austrijska humanitarna organizacija "Seljaci pomažu seljacima" obezbijedila je 250.000 KM, a opština Bratunac 50.000 KM za izgradnju objekta za socijalno stanovanje 10 raseljenih porodica i pojedinaca, koji prije rata nisu imali imovinu.

Načelnik opštine Nedeljko Mlađenović rekao je da je riječ o porodicama koje su živjele u porodičnoj zajednici i nisu imale svoju imovinu ili nisu ostvarile pravo na povrat imovine.

Mlađenović je naveo da oni borave u oronuloj i neuslovnoj zgradi bivše Građevinske škole u Bratuncu gdje su se nelegalno useljavali jer nisu mogli da ostvare pravo na stambeno zbrinjavanje po bilo kom osnovu.

Prema njegovim riječima, izgradnja objekta je počela i da opština je obezbijedila lokaciju i infrastrukturu. Planirano je da stanovi budu useljivi za pola godine.

Novoizgrađenim objektom i stanovima privremeno će upravljati "Be-Ha-Be". Vlasništvo će kasnije preuzeti opština i objekat predati na upravljanje Centru za socijalni rad.

Stanovi će biti privremeno dodjeljivani socijalno ugroženim porodicama i pojedincima koji neće imati pravo da ih otkupe ili trajno koriste već će njima raspolagati Centar za socijalni rad.

Na osnovu utvrđenih kriterijuma, u te stanove biće useljavanja lica i porodice koji ispunjavaju te uslove ili iseljavani oni koji ih prestanu ispunjavati.